צעדת "בשביל החיים" 2015 בתקשורת
16/08/15 טור של עינת ניסים ב-ynet: טור של עינת ניסים בה היא חושפת את סיפורה. מושיק, בעלה של עינת סבל ממאניה דפרסיה. בחודשים האחרונים לחייו מספרת עינת כי בעלה סבל מאפיזודה דיכאונית קשה מאוד. עינת מספרת על היום בו התאבד, וכן על השבועות שלפני. בין היתר מספרת גם על הסטיגמות שיש לאנשי בריאות הנפש על אנשים הלוקים בנפשם ופרט על קלות הראש בה החליטו שהוא אינו מסכן את עצמו. היא קוראת לאנשי בריאות הנפש להוריד את הסטיגמות אשר מונעות מהאנשים ששרויים במצוקה קשה לפנות לעזרה ולפרוק אשר על ליבם. בנוסף, היא קוראת לאנשי בריאות הנפש והציבור להפסיק לפחד מאובדנות, ולדבר על נושא חשוב זה בכדי להציל חיים. היא קוראת לציבור לצאת לצעדת בשביל החיים למען העלאת המודעות למניעת אובדנות.
08/09/15 ראיון עם דפני אסף וד"ר יוסי לוי בלז בתכנית "עושים סדר" לקראת צעדת בשביל החיים: דורון, ביתה של דפני התאבדה בעת שירותי הצבאי. בשיחה עם דפני וד"ר יוסי לוי בלז מדברים על העלאת המודעות, ועל דרך נכונה לסיקור בתקשורת. יש לדווח ולדבר על כך, אך על הדיווח להיעשות בצורה נכונה. ד"ר יוסי לוי בלז טוען כי יש לדבר על אובדנות ולשאול באופן ישיר את המתבגר/ת על כוונות אובדניות. כאשר רואים את סימני האזהרה ושואלים - מקבלים תשובה ישירה. מוכרחים להפסיק לפחד מלדבר על אובדנות.
01/09/15 ראיון עם ד"ר יוסי לוי בלז, דפני אסף וכרמל בתכנית מה בוער בגל"צ בהנחיית טלי ליפקין שחק: לקראת צעדת בשביל החיים, כרמל נערה בת 17, מספרת על חברתה שהתאבדה. היא מספרת כי אובדנות היא נושא שלא נחשפה אליו ואם היה בידיה מידע, ייתכן והייתה יכולה לסייע לחברתה בפניה לטיפול, לכן יש להעלות את המודעות לנושא. דפני, אמא של דורון שהתאבדה, מוסרת לסגל בית ספר, הצבא והאקדמיה כי הם הלב החשוב לזיהוי מצוקות הנער ולכן יש לשים לב לסימנים, כיוון ואובדנות ניתנת למניעה ולכן יש לדבר על זה. ד"ר לוי בלז מסביר שישנם מספר פרופילים אשר יכולים לאפיין את הנער המתבגר הנמצא בסיכון לאובדנות: פרפקציוניזם, דיכאון, אינטליגנציה ולחץ. המטרה היא להסביר לבני הנוער כי גם כשהלחץ מאוד גדול ישנם פתרונות נוספות. ד"ר לוי-בלז טוען כי שינוי באורח החיים הרגיל מהווה סימן אזהרה - הנער לפתע הוא מסתגר, אין לו כח, נעשה אפתי או מפריע. השינוי מלמד שמשהו עובר עליו. יש להעלות למודעותם של בני הנוער, כי במידה והם נתקלים בחבר שסיפר להם דבר מה על מחשבות ורצון להתאבד - זוהי אינה הלשנה אלא הצלת חיים, לכן יש לדווח. מסר להורים - זה בסדר וצריך לשאול את באופן ישיר את הנער, האם הוא חושב על מחשבות אובדניות.
07/09/15 ד"ר יוסי לוי-בלז בצינור לילה בהנחיית גיא לרר בערוץ 10: בכתבה מובא סיפורן של משפחות שיקיריהן התאבדו והמידע נמסר להן בתקשורת טרם קבלת הודעה רשמית. ההפצה של תמונות וסרטונים של מעשה ההתאבדות גם טרם ההודעה וגם לאחריה, לפי ד"ר יוסי לוי-בלז מהווה גורם סיכון משמעותי. אין חוק במדינת ישראל אשר אוסר את הפצת התמונות וסרטונים שאחרי ובדרך מותו. ד"ר יוסי לוי-בלז מזכיר ואומר כי התאבדות היא אינה גזרת גורל, יש לדבר על כך ולשאול באופן ישיר. בנוסף, מצוקות נפשיות הן נושא מודחק שלא מדברים עליו ויש להעלותו למודעות.
08/09/15 טור של יוליה בן משה במאקו: יוליה בן משה מספרת על התאבדות אחיה. היא מספרת כי ניסתה להימנע מהשאלה "למה". היא לא תדע לעולם, אך היא יודעת שעד לקבלת החלטה של אדם להתאבד יש מספר דברים שניתן לעשות. היא מונה מספר גורמים המעידים על סימני אזהרה שזיהתה אצל אחיה: תחושת התלישות הנגזרת מכך שעלו ארצה, תחושות הדיכאון, חוסר רצון לקום לעבודה. לבסוף, היא מציינת כי חשפה סיפור זה בפני ילדיה למרות החשש, ודעתה היא שלדבר על אובדנות, יכול להציל חיים.
09/09/15 ריאיון של אבשלום בתכניתו של גבי גזית ב-103fm
09/09/15 התכנית "רדיולוגי" ברשת ב', בהנחיית דקלה אהרון: שעה של תכנית במסגרתה ליווה את השידור פרופ' חגי חרמש, ממייסדי עמותת "בשביל החיים". התראיינו גם ניר בן צבי, שאחותו התאבדה ועו"ד שושי הרץ, מנהלת התכנית למניעת אובדנות במשרד הבריאות.
09/09/15 ד"ר יוסי לוי בלז בראיון לתכנית "לונדון וקירשנבאום": לקראת צעדת בשביל החיים. בראיון דנים על סיקור של מעשה ההתאבדות והקשר למספר ניסיונות האובדנות שלאחר הסיקור. המקרה של ליז - הוריה טוענים כי יש לסקר ולהעלות את המודעות לנושא האובדנות על סדר היום בתקשורת. לדעתם יש צורך בחשיפה למידע נוסף אודות התופעה. נוצר מעין טאבו, מצב בו התקשורת לא מדברת כלל על אובדנות. מהריאיון עולה כי יש לתאר גם את הקורלציה בין התאבדות למחלות נפשיות. לפי ד"ר יוסי לוי-בלז התאבדות ניתנת למניעה, ולכן יש להעלות את המודעות לנושא בכלי התקשורת, אך בהינתן הנחיות ברורות כגון: לא להאדיר את האדם שהתאבד, לא לתאר את השיטה והמקום, לא לעשות רומנטיזציה וסנסטזיזיה לנושא. במידה והתקשורת תדווח שהתאבדות ניתנת למניעה ייתכן וזה יציל את הנער/ה הבא/ה.