בתאריך 22.03.2023 התקיים לראשונה "האקתון בשביל החיים"
להתמודדות עם אובדנות, בהובלת עמותת "בשביל החיים" ובשיתוף בית ספר ברוך איבצ'ר לפסיכולוגיה – אוניברסיטת רייכמן והמרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי ע"ש ליאור צפתי במרכז האקדמי רופין.
להצלחתו של האירוע חברו יחד גורמים מובילים בעולם הרפואה, הטכנולוגיה והיזמות העסקית, אשר נתנו חסות לאירוע, ובהם: אלטשולר שחם – בית השקעות, הקרן המשפחתית בר ידין, בנק הפועלים,BDO, StartPlan, משרד עו"ד גורניצקי ושות', קופת-חולים מאוחדת, יאנסן, גיל הלוי גולד רואי חשבון, קבוצת לוצטו, 8200 אימפקט, עיריית הרצליה, Dalton Winery – יקב דלתון ועוד.
במשך 3 חודשים פעלו 23 צוותי יזמים והגיעו לאירוע שיא במסגרתו גיבשו והציגו רעיונות פורצי דרך להתמודדות עם אתגרים בתחום האובדנות. קבוצת השופטים/ות למדה מראש על האתגרים והמורכבויות ועל הצורך למסד את הקשר בין טכנולוגיה לעולם מניעת האובדנות. באירוע בו נכחו מאות אנשים, עלו לשלב הגמר עשרה מיזמים, ומתוכם דורגו שלושת המקומות הראשונים, אשר זכו בפרסים שמטרתם לעטוף ולקדם את המיזם לשלביו הבאים:
צוות: משה ברוכיאן, יעל ברעם, רינת ברוכיאן, מיכל רוזנבאום.
מיזם FunFriends החל ממקום אישי. משה ורינת ברוכיאן הינם הורים לילד על הספקטרום האוטיסטי שעם אבחון בנם יצאו למסע על מנת להנגיש את החיים ולענות על האתגרים המחייבים מענה.
רינת ברוכיאן: "תופעת האובדנות בקרב בעלי מוגבלויות ובפרט אוטיזם היא תופעה כואבת ומוכרת בבריאות הנפש ולרוב הגורמים המשמעותיים ביותר הם תחושת השונות, הבדידות, דכאון ותחושה פנימית של פגימות. חיי חברה הם הצורך הבסיסי ביותר לאדם ומחקרים רבים מראים את חיי החברה כמפתח להצלחה, פיתוח אינטליגנציה רגשית, מניעת דיכאון ואובדנות, יכולת פיתוח חיים עצמאיים ועוד. אנו רואים ברשתות החברתיות הורים רבים שמשוועים לחיי חברה. בין אם ילדיהם בתפקוד גבוה, ובין בתפקוד נמוך, חברת FunFriends נותנת מענה אפליקטיבי (כבר יש דף הרשמה מוקדמת באוויר עם אלפי נרשמים מרחבי הארץ – (http://funfriendsil.com/ בו יכולים הורים למצוא חברים על בסיס מיקום, תחומי עניין וגיל ובפרמטרים נוספים. אנו מייצרים קשרים נרחבים עם רשויות מקומיות וחברות התומכות בכדי לסייע לכלל המשפחות ולהנגיש להם חיים שווים, פיתוח עצמאות, תקשורת ולמנוע דיכאון, חרדות ואובדנות. לכל ילד מגיע חבר".
חברי הצוות: אוריין גביש וגל קפלן (היזמיות) יחד עם גיל מנדלבוים והדר קליינמן.
המיזם הינו פלטפורמה תומכת טיפול ומבוססת נתונים. פלטפורמה זו מבוססת על תוכנית ביטחון, שהינו הכלי הטיפולי שנמצא כיעיל ביותר לטיפול באובדנות. מטרתה של Carry היא להנגיש למטופל את התוכנית שסוכמה יחד עם המטפל ולאפשר למטפל ניטור אחר הפעלת התוכנית בין המפגשים עם המטופל. הנגשת הנתונים תעזור בזיהוי טריגרים וכן במעקב רציף אחר רמת המסוכנות של המטופל. מטרות העל שלנו הן להציל חיים ולאפשר רצף טיפולי הן בתוך הטיפול והן בין מטפלים. בהמשך, נרצה לאפשר ממשקים למעגלים נוספים התומכים במטופל ולהרחיב את ההשפעה על מניעת אובדנות.
גל קפלן: "אנחנו צוות נשי שמגיע מבריאות הנפש, מהעולם העסקי והטכנולוגי. מצאנו יחד את הדרך לשלב בין העולמות ולהביא מוצר שיוכל להציל חיי אדם, בעל היתכנות טכנולוגית ועסקית. זה היה רגע מרגש במיוחד עבורנו, לעצור את השגרה ולהיות בסביבה שהתגייסה לעשייה משמעותית, סביבה מפרה שניתן ללמוד ממנה רבות". אוריין גביש מוסיפה כי "זו הייתה זכות עבורנו לקחת חלק בהאקתון, ולהביא לעולם את Carry שתעזור להציל חיים".
הצוות: מיכל סביון, לובה לאור, אדוה רוזן, מאיה שבו ואמיר ליברמן. יונית ורבר (מנטורית).
הצוות התגבש בזכות ההאקתון – לובה לאור, בת שכולה לאב שמת מאובדנות, מיכל, מאיה ואדוה, שלוש סטודנטיות בחוג לפסיכולוגיה באונ‘ רייכמן.
לובה לאור: "הבנו שמרגע שילד יוצא ממסגרות החינוך והצבא, והופך לאדם בגיר, רופא המשפחה אמור להיות הגורם האחראי על בריאותו הכללית ובתוך זה הנפשית, אלא שקיימת הפרדה כמעט מוחלטת בין השניים. מלבד הזמן הקצר שעומד לרשות הרופא, הוא לגמרי חסר כלים בכל הקשור לעולם הסמוי של בריאות הנפש. הנתונים מראים שכ 70% מהאנשים שביצעו מעשה אובדני ביקרו בחודש האחרון אצל רופא המשפחה. כך היה הדבר גם עם אבי, אשר ביקר כמעט כל יום אצל רופא המשפחה, ואף ביום הנורא".
"ביחד חברנו לאמיר ליברמן בעלים ומנכ“ל חברת NEMESYSCO, שפיתח מערכת שיודעת לזהות את הרגש מאחורי המילים, ואלינו הצטרפה יונית וורבר המופלאה, יזמת ומנטורית לחופש כלכלי אשר משתייכת למשפחה שכולה אף היא. החזון המשותף לכולנו היה למצוא ולהעמיד לרשות הרופא טכנולוגיה ו-data רלוונטיים וכן כלים לטיפול ומניעה של דכאון ואף אובדנות. אנחנו מתרגשות מאוד מהזכייה ובעיקר מהאמון שצוות השוטפים והשופטות נתן בנו, לעזור להציל חיים, אנחנו מתכוונות להמשיך את המסע הזה ולאפשר לכל רופא משפחה לקבל את הכלים הטכנולוגיים והפרקטיים למטרה נעלה זו. הרגשנו עטופות מאוד בכל התהליך שקדם להאתקון ובמיוחד ביום עצמו. לבם של כל הנוגעים בדבר "נמצא במקום הנכון", כמו שאמר פרופ‘ יוסי בלז בשיחת הפתיחה".
השופטים והשופטות בהאקתון קבעו דירוג לכל מיזם לפי הפרמטרים הכוללים את המידה בה הפתרון המוצע נותן מענה לאתגרי ההאקתון, מידת החדשנות שלו, מידת הישימות, השפעה על קהלי המטרה וחברי הצוות.
עמותת בשביל החיים
בית אלון אלישר
אבן גבירול 24, תל-אביב
בית אלון אלישר נתרם לעמותה על-ידי הוריו של אלון אלישר ז"ל, שהתאבד בדצמבר 2016, כדי להנציח את זכרו.
עמותת בשביל החיים
בית אלון אלישר
אבן גבירול 24, תל-אביב
בית אלון אלישר נתרם
לעמותה על-ידי הוריו של אלון
אלישר ז"ל, שהתאבד בדצמבר
2016, כדי להנציח את זכרו
2024 © כל הזכויות שמורות לעמותת בשביל החיים
אודות
מניעת אובדנות
מחקר
הנצחה
תקשורת
2024 © כל הזכויות שמורות לעמותת בשביל החיים
אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם/ן
אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם/ן
אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם/ן
אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם/ן
אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם/ן
אנא מלאו את הפרטים ונחזור אליכם/ן